Münih'te kritik rövanş!

Almanya'nın Bayern Münih ile İspanya'nın Real Madrid takımları UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında 29 Nisan'da Münih'te karşı karşıya gelecek.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




28 Nisan 2014, Pazartesi 14:48
İLİŞKİLİ HABERLER
Real Madrid şaşkın! "Ne oluyorsa oluyor!"
Sezona istediği gibi başlayamayan Real Madrid'de işler tam anlamıyla yolunda gitmiyor....
Başkan açıkladı! Real Madrid ile 6 yıllık imza!
İspanya Ligi takımlarından Real Madrid, Brezilyalı genç yıldız Rodrigo Rodrigues’in transferi konusun...
Real Madrid Fransız yıldızla anlaştı!
Dontaye Draper ile yollarını ayıran Real Madrid, guard pozisyonuna önemli bir teklif yapıyor....
Pepe için İspanya'ya gidiyor! Real Madrid'e kupada büyük şok! "Kardeşim Ribery'yi geri verir misin?"
HABERİN ETİKETLERİ
bayern münih-real madrid maçı, bayern münih, real madrid,

Allianz Arena'da TSİ 21.45'te başlayacak Bayern Münih-Real Madrid maçını Portekizli hakem Pedro Proença yönetecek. Proença'nın yardımcılıklarını aynı ülkeden Bertino Miranda ve Tiago Trigo yapacak.

- Real Madrid bir adım önde

İspanya'da oynanan ilk maçı 1-0 kazanan Real Madrid, rövanşta bu avantajını kullanmaya çalışacak.

Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanan ilk maçta Real Madrid, Fransız forveti Karim Benzema'nın 19. dakikada attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

- Real Madrid 12 yıl sonra finali istiyor

"Devler Ligi"nde 9 şampiyonlukla kupayı en fazla kaldıran takım olan Real Madrid, 12 yıllık hasrete son verip Şampiyonlar Ligi'ni son kez kazandığı 2002'den sonra ilk, toplamda ise 13. kez finale çıkmak istiyor.

"Los Galacticos", Avrupa'nın kulüpler bazındaki bir numaralı organizasyonunu en son 2001-2002 sezonunda finalde Alman ekibi Bayer Leverkusen'i 2-1 yenerek kazanmıştı. Son 3 sezonda yarı final oynama başarısı gösteren Real Madrid, sırasıyla Barcelona, Bayern Münih ve Borussia Dortmund'a elendi.

- Bayern Münih, tarihe geçmek amacında

Kupayı 5 kez kaldıran Bayern Münih ise geçen sezondan sonra bu yıl da finale çıkıp, kupayı kazanmak ve tarihe geçmeyi hedefliyor.

Alman ekibi, bu sezon kupayı kazanması halinde UEFA Şampiyonlar Ligi'ni üst üste kazanan ilk takım olacak. Bavyera ekibi, geçen sezon kendi ülkesinden Borussia Dortmund'u finalde 2-1 yenerek, şampiyonluğa ulaşmıştı.

- Son 5 yıla damgasını vurdu

Bayern Münih, özellikle son 5 yılda UEFA şampiyonlar Ligi'nde başarılı bir grafik çizdi.

Son 5 yılda 4 kez yarı finale çıkma başarısı gösteren Alman ekibi, bunların 3'ünde finale çıkmayı başardı. Bayern Münih, bu sezon da son 5 yılda 4. kez finale çıkmak için mücadele edecek. Alman kulübü, 2009-2010 ve 2011-2012'de final oynamış, geçen sezon ise şampiyon olmuştu.

- 22. kez karşılaşacaklar

Bayern Münih ile Real Madrid, yarınki maçla tarihlerinde 22. kez karşı karşıya gelecek.

İki ekip arasında bugüne dek Avrupa kupalarında oynanan 21 maçın 11'ini Bayern Münih, 8'ini ise Real Madrid kazandı, 2 maç da berabere sonuçlandı. Alman ekibinin 33 golüne İspanyollar 27 golle yanıt verdi.

İki takım son olarak 2011-2012 sezonunda Şampiyonlar Ligi yarı finalinde mücadele etti. İlk maçı 2-1 kaybeden Real Madrid, Santiago Bernabeu'da oynanan rövanş maçını 2-1 kazanınca finalisti belirlemek için uzatmaya gidildi. Penaltı atışlarında 3-1 üstünlük sağlayan Bayern Münih finale çıktı.

Bu arada iki takım arasında Münih'te oynanan 9 karşılaşmada Alman ekibi rakibine hiç yenilmedi. Bu 9 karşılaşmanın 8'ini kazanan Bayern Münih, 1 kez berabere kaldı.

- En golcü takım Real Madrid

Real Madrid, şu ana kadar kaydettiği 33 golle bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en skorer takımı oldu.

İspanyol ekibi, 4 gol daha atması durumunda Şampiyonlar Ligi'nin mevcut formatına geçtiği 1992-1993 sezonundan bu yana Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en fazla gol atan takım unvanını elde edecek. Madrid temsilcisi, 2011-2012 sezonunda ulaşılan 35 gollük rekoru, bir diğer İspanyol ekibi Barcelona ile paylaşıyor. Bayern Münih ise yarı finale gelene kadar 24 gol kaydetti.

Real Madrid, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 9 galibiyet, 1 mağlubiyet, 1 de beraberlik alırken, 33 gol atıp, 9 gol yedi. Bayern Münih ise 7 galibiyet, 2 mağlubiyet, 2 beraberlik aldı. Alman ekibi, 24 gol atarken, kalesinde 9 gol gördü.

- Ronaldo rekor peşinde

Şampiyonlar Ligi'nde 14 golü bulunan Real Madrid'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, Bayern Münih rövanşında görev alıp gol atması halinde yeni bir rekora imza koyacak.

Portekizli futbolcu, 15 gole ulaşması halinde Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en çok gol atan futbolcu unvanını tek başına eline geçirecek. Barcelonalı Lionel Messi, 2011-2012 sezonunda, Milanlı Jose Altafini ise 1962-1963 sezonunda bir sezonda 14'er gol atmıştı.

- Cezalı futbolcu yok

İki takımda da cezaları nedeniyle forma giyemeyecek futbolcu bulunmuyor.

Bayern Münih'te Tom Starke, Thiago Alcantra ve Xherdan Shaqiri, Real Madrid'de ise Alvaro Arbeloa ve Jese'nin sakatlıkları bulunuyor.

Madrid temsilcisinde ayrıca Sami Khedira, Cristiano Ronaldo'nun hafif sakatlıkları bulunurken, Gareth Bale ise hastalığı nedeniyle son Ossasuna maçında forma giyemedi.

Bu arada Bayern Münih'te Mario Mandzukic, Real Madrid'de ise Sergio Ramos, Xabi Alonso ve Asier Illarramendi sarı kart görmeleri ve takımlarının finale çıkması halinde finalde forma giyemeyecek.


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Babel'den galibiyet yorumu

Beşiktaş'ın başarılı isimlerinden Babel, 2-1 kazandıkları Mona

Şampiyonlar Ligi'nde gol yağmuru!

Şampiyonlar Ligi'nde günün maçları tamamlandı.

Spor yazarları: "Real Madrid misin?"

Spor yazarları, Beşiktaş'ın Monaco deplasmanındaki zaferinden son

Lucescu: Gurur duyuyorum...

Monaco'ya giderek maçı statta takip eden Milli Takım Teknik Direkt
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8326
Sporda ilginç görüntüler!
42280
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER