İşte Şampiyonlar Ligi'nin 'en'leri

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2013-2014 sezonu şampiyonu yarın oynanacak Real Madrid-Atletico Madrid final maçıyla sahibini bulurken, bu kupanın en çok forma giyen ve en çok gol atan futbolcu unvanları İspanyol Raul Gonzales'e ait.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




23 Mayıs 2014, Cuma 12:44
İLİŞKİLİ HABERLER
Real Madrid şaşkın! "Ne oluyorsa oluyor!"
Sezona istediği gibi başlayamayan Real Madrid'de işler tam anlamıyla yolunda gitmiyor....
Başkan açıkladı! Real Madrid ile 6 yıllık imza!
İspanya Ligi takımlarından Real Madrid, Brezilyalı genç yıldız Rodrigo Rodrigues’in transferi konusun...
Real Madrid Fransız yıldızla anlaştı!
Dontaye Draper ile yollarını ayıran Real Madrid, guard pozisyonuna önemli bir teklif yapıyor....
Pepe için İspanya'ya gidiyor! Real Madrid'e kupada büyük şok! Real Madrid'e kupada Celta Vigo şoku!
HABERİN ETİKETLERİ
raul gonzalez, real madrid, xavi, ryan giggs,

Raul GonzalezReal Madrid ve Schalke 04 formalarıyla 142 maça çıkıp ilk sırayı alırken, Manchester United'ın emektar oyuncusu Ryan Giggs ile Barcelona'nın orta saha oyuncusu Xavi Fernandez İspanyol futbolcuyu izledi.

Manchester United'da David Moyes'in görevine son verilmesinin ardından futbolcu-antrenör olarak sahada yer alan İskoç futbolcusu Giggs ile Barcelona'nın emektar futbolcusu Xavi Fernandez, 141'er maçla ikinci sırada yer aldılar.

Futbolu bıraktığını açıklayan ve gelecek sezon Manchester United'da Louis Van Gaal'ın yardımcılığını yapacak Giggs, Raul'u yakalama şansını yitirirken, Xavi Fernandez'in ise gelecek sezon vatandaşının rekorunu kırma şansını bulunuyor.

En çok gol atan da Raul
1992-93 sezonundan itibaren UEFA Şampiyonlar Ligi adı altında oynanmaya başlayan organizasyonda en çok gol atan futbolcu da yine Raul Gonzales oldu.

Raul, oynadığı 142 maçta 71 gol atarken, Barcelonalı Lionel Messi 67 golle ikinci, Real Madrid'de forma giyen ve yarınki finalde oynayacak Cristiano Ronaldo ise 66 golle üçüncü sırada yer aldı.

Ronaldo, yarın 1 gol atması durumunda Messi ile gollerini eşitleyecek.

En kötü rekorlardan biri Beşiktaş'ta
Siyah-beyazlılar, 2007-2008 sezonunda mücadele ettikleri UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, 6 Kasım 2007'de deplasmanda karşılaştıkları İngiltere'nin Liverpool takımına 8-0 yenilirken, bu skor, organizasyonun en farklı sonucu olarak da tarihe geçti.

Beşiktaş, ilk yarısını 2-0 geride kapadığı maçın ikinci yarısında 6 gole engel olamayınca sahadan 8-0 yenik ayrıldı ve bu sonuç UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en farklı yenilgisi oldu.

''Kara Kartallar'' ayrıca, 2000 yılında yine bu ligde yine bir İngiliz takımı olan Leeds United karşısında da 6-0 yenilirken, bu mağlubiyet de UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en farklı mağlubiyetleri arasında yer aldı.

İngiltere'nin Arsenal takımının Çek Cumhuriyeti'nden Slavia Prag'ı, İtalya'nın Juventus takımının Yunanistan'ın Olympiakos ekibini, Fransa'nın Olympique Marsilya takımının da Slovakya'nın Zilina takımını, Almanya'nın Bayern Münih ekibinin, İsviçre temsilcisi Basel'i, İspanyol Valencia takımının, Belçika'nın Genk ekibini 7-0 yendiği karşılaşmalar da Şampiyonlar Ligi'nin Liverpool-Beşiktaş maçından sonraki en farklı galibiyetleri oldu.

Bir maçta en çok atan Messi
Barcelona'nın Arjantinli yıldız futbolcusu Lionel Messi, Şampiyonlar Ligi'nde 1 maçta en çok gol atan oyuncu olmayı başardı. Şampiyonlar Ligi'nde 2011-2012 sezonu 2. turunda Almanya'nın Bayer Leverkusen takımıyla oynanan ve 7-1 sona eren karşılaşmada toplam 5 gole imza atan Messi, bir maçta en çok gol atan oyuncu rekorunu eline geçirdi.

Marco Van Basten, Simone Inzaghi, Dado Prso, Ruud Van Nistelrooy, Andriy Shevchenko, Bafetimbi Gomis, Mario Gomez, Robert Lewandowski ve Zlatan İbrahimovic bir maçta attıkları 4'er golle, bu alanda ikinci sırayı paylaştılar. Messi, bir maçta attığı 5 golün yanı sıra 2009-2010 sezonunda Arsenal'a karşı 4 gol atmayı da başardı.

En hızlı gol Makaay'dan
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en hızlı golünü Hollandalı futbolcu Roy Makaay attı.

Makaay, Alman takımı Bayern Münih'in 7 Mart 2006'da İspanya'nın Real Madrid takımını 2-1 yendiği maçın henüz 10.12'inci saniyesinde gol atarak, bu turnuvanın en hızlı golüne imza koymuş oldu.

En hızlı ''hat trick''
Ligde en hızlı ''hat trick''i Fransa'nın Olympique Lyon takımında forma giyen Bafetimbi Gomis yaptı. Gomis, 27 Aralık 2011'de Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımıyla oynanan ve 7-1 sona eren maçta 8 dakikada 3 gol birden atarak, en hızlı ''hat trick'' yapan futbolcu oldu.

Bu alandaki rekor daha önce Blackburn Rovers forması giyen Mike Newell'a aitti. Newell, 6 Aralık 1995'te oynanan Rosenborg maçında 9 dakikada 3 gol birden atmıştı.

En çok "hat trick" yapan Messi
Lionel Messi, Şampiyonlar Ligi'nde en çok "hat trick" yapan futbolcu unvanını da elinde bulunduruyor. Messi, Barcelona formasıyla 4 kez bir maçta 3'er gol atmayı başarırken, İtalyan Filippo Inzaghi ve Alman Mario Gomez de 3'er kez "hat trick" yaptılar.

En genç gol atan futbolcu
En genç gol atan futbolcu, 1 Ekim 1997'de Rosenborg-Olympiakos maçında, fileleri havalandıran Peter Ofiriquaye olurken, bu futbolcu gol attığında 17 yaş 195 günlüktü.

Hırvat futbolcu Mateo Kovacic de Dinamo Zagreb formasıyla 2011'de Olympique Lyon'a 7-1 yenildikleri maçta 17 yaş, 216 günlükken gol attı ve bu kategoride 2. sırayı elde etti.

En yaşlı golcü Giggs
Şampiyonlar Ligi'nin en yaşlı gol atan oyuncusu ise Manchester United'ın emektar futbolcusu Ryan Giggs oldu. Giggs, 14 Eylül 2011'de oynanan ve 1-1 sona eren Benfica maçında gol attığında 37 yaşından 290 gün almıştı.

En çabuk sarı kart Batuhan'a
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en çabuk sarı kart gören futbolcu Batuhan Karadeniz oldu. Beşiktaş'ta forma giydiği 2009'da, Manchester United ile deplasmanda oynanan karşılaşmanın 84. dakikasında oyuna giren ve 14 saniye sonra sarı kart gören Batuhan, en çabuk sarı kart gören futbolcu olarak UEFA Şampiyonlar Ligi tarihine geçti.

Seedorf, 3 farklı kulüpte 4 kupa kazandı
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Hollandalı futbolcu Clarence Seedorf, 3 farklı kulüpte 4 kupa kazanan tek futbolcu oldu.

Seedorf, 1995'te Ajax, 1998'de Real Madrid, 2003 ve 2007 yıllarında ise Milan formalarıyla Şampiyonlar Ligi kupalarını kaldırmayı başardı.

"Kupa 1''i kazanan en yaşlı ve en genç teknik direktör
Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanan en genç teknik adam Jose Villalonga olurken, en yaşlısı ise Raymond Goethals.M Real Madrid, 1956 yılında kupayı kazanırken teknik direktörü Villalonga henüz 36 yaşından 185 gün almıştı.

Olympique Marsilya'nın 1993 yılında kazandığı kupada takımın başında olan Belçikalı Raymond Goethals ise 71 yaş 232 gün ile kupayı kaldıran en yaşlı teknik direktör oldu.

İlk gol Amokachi'den
Şampiyon Kulüpler Kupası'nın 1992'de Şampiyonlar Ligi olarak değiştirilmesinin ardından ilk golü bir zamanlar Beşiktaş'ta da forma giyen Daniel Amokachi attı.

Nijeryalı futbolcu, Belçika'nın Club Brugge takımında oynarken, CSKA Moskova'yı 1-0 yendikleri maçın 17. dakikasında attığı golle, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk golüne de imza atmış oldu.

100. gol, Barcelonalı Romario'dan, bininci gol PSV Eindhovenlı Dmitri Khokhlov'dan, 2 bininci gol Boavistalı Erwin Sanchez'den; 3 bininci gol Juventuslu David Trezeguet'den, 4 bininci gol Liverpoollu Peter Crouch'dan, 5 bininci gol Benficalı Luisao'dan, 6 bininci gol o dönemde Borussia Dortmund'da forma giyen Bayern Münihli Mario Götze'den geldi.

Baba-oğul kazananlar
Avrupa'nın kulüpler bazındaki en büyük kupasını bugüne dek 3 kez baba ve oğulları kazandı. İtalyan Cesare Maldini 1963'te Milan ile bu mutluluğu yaşarken, oğlu Paolo Maldini aynı takımla 1989, 1990, 1994, 2003 ve 2007'de mutlu sona ulaştı.

Real Madrid'de forma giyen Manuel Sanchis Martinez 1966'da, oğlu Manuel Sanchis Hontiyuelo da 1998 ve 2000 yıllarında kapayı kazanmayı başardılar.

Son olarak Carles Busquets, İspanya'nın Barcelona ekibi ile 1992 yılında kupayı kazanırken, 2009 ve 2011'de yine Barcelona'da oğlu Sergio Busquets kupaya uzandı.


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Babel'den galibiyet yorumu

Beşiktaş'ın başarılı isimlerinden Babel, 2-1 kazandıkları Mona

Şampiyonlar Ligi'nde gol yağmuru!

Şampiyonlar Ligi'nde günün maçları tamamlandı.

Spor yazarları: "Real Madrid misin?"

Spor yazarları, Beşiktaş'ın Monaco deplasmanındaki zaferinden son

Lucescu: Gurur duyuyorum...

Monaco'ya giderek maçı statta takip eden Milli Takım Teknik Direkt
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8326
Sporda ilginç görüntüler!
42280
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17089
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER