Arsene Wenger: "Galatasaray, Türkiye'nin en büyük takımı"

Şampiyonlar Ligi D Grubu son maçında Galatasaray'ın rakibi olacak Arsenal'de teknik direktör Arsene Wenger, zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını söyledi. Deneyimli teknik adam, sarı-kırmızılılardan övgü dolu sözlerle bahsetti.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




09 Aralık 2014, Salı 10:01
İLİŞKİLİ HABERLER
İngiliz takımlarının bileği bükülmüyor! Toplam 15 maçta...
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden beş İngiliz takımı, geride kalan üç haftalık performanslarıy...
Şampiyonlar Ligi'nde gol yağmuru!
Şampiyonlar Ligi'nde günün maçları tamamlandı....
Galatasaray'da büyük sorun! Tam 5 isim...
Galatasaray, yolları ayırmak istediği oyuncular için flaş bir karara imza attı. De Jong, Hakan Balta,...
Aleyna Tilki'den Galatasaray'a büyük jest! Maçın ardından yazarlar ne dedi? "Kiralık katil Tudor" Galatasaray'ın kabus gecesi!
HABERİN ETİKETLERİ
arsene wenger, arsenal, galatasaray, galatasaray-arsenal maçı, şampiyonlar ligi,

Fransız teknik adam, İstanbul'a gelişinin ardından Sabiha Gökçen Havalimanı içinde bulunan otelde oyuncusu Alex Oxlade-Chamberlain'le basın toplantısı düzenledi.

Galatasaray'ın grubu son sırada bitirmesinin kesinleşmiş olmasının yarınki maça nasıl yansıyacağının sorulması üzerine Arsene Wenger, "Galatasaray'ın geçen sezon Juventus'u geçerek nasıl ikinci tura çıktığını hepimiz hatırlıyoruz. Türklerin ne kadar gururlu olduğunu, Galatasaray'ın da ne kadar gururlu bir kulüp olduğunu bilmemizden dolayı, yarınki maçın oldukça zorlu geçeceğini düşünüyorum. Gerçekten iyi bir maç çıkaracaklarını tahmin ediyorum. Galatasaray, Türkiye'nin en büyük takımı. Grup sonuncusu da olsa hiçbir zaman küçümseyebileceğimiz bir rakip değil" diye konuştu.

"NASIL OLSA İKİNCİ TURA ÇIKMAYI GARANTİLEDİK"
Wenger, Santi Cazorla ve Alexis Sanchez'i yoğun maç trafiği içinde dinlendirebilmek için İstanbul'a getirmediklerini, sakatlığı bulunan Jack Wilshere'in de 3 ay sahalardan uzak kalacağını aktararak, "Çok da anormal stres altında bir maç oynamayacağız. Nasıl olsa ikinci tura çıkmayı garantilemiş durumdayız" değerlendirmesinde bulundu.

WENGER 11'İ VERDİ
Galatasaray karşısında ilk 11'inin Szczesny, Debuchy, Mertesacker, Chambers, Bellerin, Flamini, Chamberlain, Ramsey, Campell, Sanogo, Podolski şeklide olacağını belirten Fransız çalıştırıcı, genç oyuncular Chuba Akpom, Alex Iwobi, Gedion Zelalem, Stefan O'Connor, Ainsley Maitland-Niles ve Glen Kamara'nın da yedeklerde olacaklarını ifade etti.

NEŞELİ ANLAR
Tercümanın, ilk 11'deki ve yedeklerde olacak genç oyuncuların ismini tekrar almak istemesi üzerine Wenger'in, "Zaten Türk basın mensupları bu isimleri duymasa da olur" demesi, salonda gülüşmelere neden oldu.

"HER MAÇI KAZANACAĞIZ DİYE BİR KURAL YOK"
Wenger, ligde Stoke City'ye kaybetmelerinin ardından takımın durumuyla ilgili yöneltilen sorular üzerine, "Her puan kaybının ardından hakkımızda yapılan tartışmalar ne kadar doğru bilmiyorum. Önemli olan ligin neticesi ve sezon tamamlandıktan sonra değerlendirme yapılması gerekir. Skote Ctiy karşısında savunma açıklarımızın cezalandırıldığını düşünüyorum. Önemli gol fırsatlarını değerlendiremedik ve savunma hatalarıyla da kaybettik. 'Her maçı kazanacağız' diye bir kural yok. Biz profesyonel insanlarız ve her maça yeniden başlarız" dedi.

CHAMBERLAIN: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Basın toplantısında yer alan Arsenal oyuncusu Alex Oxlade-Chamberlain de yarın Galatasaray karşısında iyi mücadele edeceklerine inandığını söyledi.

Ligdeki Stoke City yenilgisiyle taraftarlarını biraz hayal kırıklığına uğrattıklarını dile getiren Oxlade-Chamberlain, "Yarın Galatasaray karşısındaki maçın neticesi, tamamen bizim performansımıza bağlı değil. Takım olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Kadroya alınan genç oyuncuların önemli bir şans yakaladığını da anlatan oyuncu, "Onlar için bir fırsat. Özellikle stresli bir ortamda sahaya çıkmanın, futbollarını geliştirmeleri açısından önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.


KAYNAK : NtvSpor
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Babel'den galibiyet yorumu

Beşiktaş'ın başarılı isimlerinden Babel, 2-1 kazandıkları Mona

Şampiyonlar Ligi'nde gol yağmuru!

Şampiyonlar Ligi'nde günün maçları tamamlandı.

Spor yazarları: "Real Madrid misin?"

Spor yazarları, Beşiktaş'ın Monaco deplasmanındaki zaferinden son

Lucescu: Gurur duyuyorum...

Monaco'ya giderek maçı statta takip eden Milli Takım Teknik Direkt
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8325
Sporda ilginç görüntüler!
42280
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17089
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER