Volkan, Şampiyonlar Ligi tarihine geçti!

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz 5 penaltı kurtarışını derledi. Listede Fenerbahçe'nin 2008'de Sevilla'yı penaltılarla eleyip çeyrek finale yükseldiği maçta 3 penaltı kurtaran Volkan Demirel de yer aldı.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




25 Mart 2015, Çarşamba 12:40
İLİŞKİLİ HABERLER
İngiliz takımlarının bileği bükülmüyor! Toplam 15 maçta...
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden beş İngiliz takımı, geride kalan üç haftalık performanslarıy...
Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!
Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray derbisinde ilk 11'de yer almayacağı i...
Fenerbahçeli futbolculardan anlamlı ziyaret
Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcuları Volkan Demirel ve Mathieu Valbuena, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma...
Şampiyonlar Ligi'nde gol yağmuru! Fenerbahçe'de 7 eksik İşte derbinin bilet fiyatları
HABERİN ETİKETLERİ
volkan demirel, fenerbahçe, şampiyonlar ligi,

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz 5 penaltı kurtarışını derledi. Listede Fenerbahçe'nin 2008'de Sevilla'yı penaltılarla eleyip çeyrek finale yükseldiği maçta 3 penaltı kurtaran Volkan Demirel de yer aldı.

2001 OLIVER KAHN
UEFA, Şampiyonlar Ligi tarihinin en iyi 5 kurtarışını derledi. Bayern Münih'in 2001'de Valencia'yı penaltılarla 5-4 yenip kupayı müzesine götürdüğü maçta Kahn'ın Pellegrino'nun penaltısını kurtarması ilk sırada yer aldı. Normal süresi 1-1 biten maç penaltılara gitmiş, Oliver Kahn, son penaltıyı atan Pellegrino'nun vuruşunu kurtararak Alman ekibini şampiyonluğa taşımıştı.

2005 JERZY DUDEK
2005 Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool, Milan'ı penaltılarla geçerken; tarih yeniden yazıldı. İlk yarısını Milan 3-0 önde tamamlamış; ikinci yarı Liverpool 3-3'lük skoru yakalamıştı. Penaltılara giden maçta yıldızlaşan isim ise Jerzy Dudek oldu. Dudek ilk olarak Serginho ve Pirlo'nun penaltılarını kurtarırken, son olarak Adnriy Shevchenko'nun vuruşunda da gol izni vermedi ve Liverpool'a şampiyonluğu getirdi.

2008 EDWİN VAN DER SAR
Moskova'daki final maçının normal süresi 1-1 sona ererken, Manchester United rakibini penaltılarda 6-5 yenerek kupaya uzandı. Son penaltı atışında ise topun başına yolu bir zamanlar Türkiye'ye de düşen Anelka geçti. Ancak Edwin van der Sar penaltı atışını kurtararak kupanın Manchester United müzesine gitmesini sağladı.

2008 VOLKAN DEMİREL
2008'de Fenerbahçe, Sevilla'yı penaltılarla saf dışı bırakıp çeyrek finale çıkarken; Volkan Demirel, penaltı atışları sırasında devleşti. Fenerbahçe'nin 3-2 kazandığı maçın rövanşını Sevilla, İspanya'da aynı skorla kazanırken; sarı-lacivertli ekibin kalesinde gördüğü iki golde de Volkan Demirel hata yaptı. Ancak deneyimli kaleci, penaltı atışları sırasında devleşti ve Sevilla'lı üç oyuncunun penaltısını kurtardı. Volkan son olarak Dani Alves'in penaltısın kurtarış Fenerbahçe'yi çeyrek finale taşıdı. UEFA da listesinde o penaltıya yer verdi.

2014 COSMIN MOTI
Listenin son sırasında ise Ludogorets'li Cosmin Moti yer aldı. 2014 Şampiyonlar Ligi play-off'unda Ludogorets, penaltılarla Steaua Bükreş'i elerken, Bulgar ekibinin kalesinde defans oyunusu Cosmin Moti vardı. 1-0'ın rövanşında rakibini 90'da bulduğu golle aynı skorla yenen ancak uzatmaların son dakikasında kalecisi Vladislav Stojanoc kırmızı kart gören Ludogorets'te penaltı atışları için kaleye Moti geçti. Ludogorets'in ilk penaltısını kullanan ve topu ağlara yollayan Cosmin Moti, önce Steaua Bükreş'li Paul Parvulescu'nun ardından Cornel Rapa'nın kullandığı penaltıları kurtardı ve takımını Şampiyonlar Ligi'nde gruplara taşıdı.


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Babel'den galibiyet yorumu

Beşiktaş'ın başarılı isimlerinden Babel, 2-1 kazandıkları Mona

Şampiyonlar Ligi'nde gol yağmuru!

Şampiyonlar Ligi'nde günün maçları tamamlandı.

Spor yazarları: "Real Madrid misin?"

Spor yazarları, Beşiktaş'ın Monaco deplasmanındaki zaferinden son

Lucescu: Gurur duyuyorum...

Monaco'ya giderek maçı statta takip eden Milli Takım Teknik Direkt
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42280
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER