''Messi ve Neymar da gelebilir''

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı..

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




06 Temmuz 2015, Pazartesi 13:46
İLİŞKİLİ HABERLER
Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!
Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatasaray'da kulüp başkanı Dursun Özbek, ...
Dursun Özbek: "Sonuca takılmayın"
Antalyaspor deplasmanında 1-1 berabere kalarak bir puanla yetinen Galatasaray’da teknik direktör Tudor ve ...
Galatasaray'da büyük sorun! Tam 5 isim...
Galatasaray, yolları ayırmak istediği oyuncular için flaş bir karara imza attı. De Jong, Hakan Balta,...
Aleyna Tilki'den Galatasaray'a büyük jest! Maçın ardından yazarlar ne dedi? "Kiralık katil Tudor" Galatasaray'ın kabus gecesi!
HABERİN ETİKETLERİ
dursun özbek, galatasaray,

Hafta sonu Mali Genel Kurul olacak, Mart ayında yapılmıştı, yeniden talep oldu, bizi aydınlatır mısınız?

"Tüzüğün gereği, yönetim kurulu, deneyim kurulu yazılı talebi, ya da kayda açık üyelerin yüzde 20'sinin talebi ile toplanıyor genel kurul. Biz yönetim kurulu talebi ile oldu. 1 ay bile olmadı göreve geleli. Başkan yardımcısı olduğum dönemde kulübün fotoğrafını çektim, kısa ve orta vadeli projeleri gerçekleştirmemiz mümkün değildi. Şimdi 3 yıllığına genel kurul görevi verdi, bu nedenle bazı şeyleri hayata geçirmek zorundayız. Genel Kurul yüzde 75 ile evet oyu verdi, bu da bizim mesuliyetimizi ağırlaştığını gösterdi. Biz de projelerimizi yapacağımızı söyledik, adımlarımızı da bu şekilde başlayacak, projeleri anlatıp, yetki isteyeceğiz.

- Üyelerden ne isteyeceksiniz?
110 yıllık Galatasaray geçmişi, başarı çizgimiz var. Bazı mali idaresi sorunlar da var halledilmesi gereken. Galatasaray büyük bir holding seviyesinde, böyle bir holding kendi kaynakları dışında finansmanlarla irtibat halinde. bunun sonucunda bankalara borçlarımız var. Bunlar karşılında verilen temlikler var. Ekonomi değişimi çerçevesinde bazı borçları yapılandırıp, bazı faiz oranlarının güncellenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bazı anlaşmaları bugünün şartlarına uygun hale getirme yetkisi istiyoruz. Galatasaray'a yönetmeye talip olarak gelenlerin yeni proje üretme sorumluluğu var. Yoksa hazırı yemiş oluruz. Ben Galatasaray yönetiminde kaldığım sürece yeni kaynaklar kazandırıp yeni projeler üretmek istiyoruz. Bir yetkiyi de bu nedenle isteyeceğim.

- Gayrimenkul satış yetkisi olacak mı?
Böyle bir şey yok. Galatasaray'ın gayrimenkul satışını düşünmedim gündeme getirmem. Biz bunları artırmak için seçildik. Olaylara böyle yaklaşınca, yeni kaynak kazandırmak için neler yapılabilir? Geçmiş yıllarda 30-40 yıl önce elde edilen gayrimenkullerin gelişmesi, kulübe kaynak getiren projelere ihtiyacı var. Galatasaray'ın buna ihtiyacı var, spor ekonomisi sürekli gelişiyor. Kulüpler böyle projelerle çıkışını sağlamıştır. Satmayı düşünüyoruz, gayrimenkul kazandırma yetkisi istiyoruz.

- Bir sıkıntı olur mu cumartesi günü?
Galatasaray adının geçtiği yerde sıkıntı olmaz. Ben seçim öncesi verdiğim sözün peşindeyim. Her durumda size geleceğim dedim, ortak akıl projeleri olacak. projelerle ilgili onaya gidiyorum, bu genel kurulları tekrarlayacağım. Biz bir emanet taşıyoruz, asıl sahip Genel Kurulu da bilgilendirme ihtiyacı duyuyoruz. Diğer kurumların da toplantılarının mali genel kurul nezdinden yapılmasını istiyorum.

- 26 gündür görevdesiniz nasıl süreç geride kaldı?
Enteresan süreç oldu, 3 başkan, 2 seçim, 1 dönem ve 4. yıldız geldi. Bu yoğun dönemin pozitif katkıları da oldu negatiflikleri de yaşandı. bu kıskanılacak bir süreç. Bir çok kulüpte böyle bir başarı durumu üst üste gelmedi. Bunun ne kadar sağlam bir yapımız olduğunu da gösterdi. Değişim olsa da başarılarda değişim olmadı.

- Bazı oyunculara gereğinden fazla para verildiği tenkit edildi. Bu konuda neler söylemek istersiniz?
Transferler, teknik kadro tercihi ile yapılıyor. Scout ekibimiz, tüm yıl sporcuları izliyor ve raporluyorlar istatistikler, ne kadar zıpladıkları, koştuğu gibi detayları da veriyorlar. Teknik ekip, kendi eksikleri çerçevesinde scout ekibiyle toplantıda eksikleri tespit ediyor, kimlerin transfer edileceği konusu bu görüşmeler sonucu çıkıyor ve yönetimin önüne geliyor. Yönetim bazı parametreleri dikkat etmek zorunda. Yönetimin teknik ekibe desteği tamdır ama sportif manada sporcu kapasiteleri adına bilgi sahibi değiliz. Teknik heyet raporuna göre transfer yapıyoruz. Medyada Bilal transferi gündemde kaldı. Bilal hakkında pozitif rapor geldi, milli takım sporcusu. Ben de başarılı buluyorum. Sabri yasaklı dönemi sonrasında 20 maç üzeri oynadı, şampiyon takımın sağ beki, 19 yıldır hizmet ediyor. Hamza hoca da kalmasını istedi. Verdiğimiz ücretler de transfer piyasasının neresinde kaldığı görülür. Nitelikleri de sahadaki performansı görünce yapılabilir. Şu an yapılan tenkitleri maksatlı buluyorum. Çifte kupa ile kapanan sezon sonrası, teknik kadronun raporu ile çok büyük rakamlara ulaşmayan transferlerin tenkiti, rakiplerimizin çıkarttığı şeyler olarak düşünüyorum.

Taraftara sabırlı olun diyorum. Ağustos sonuna kadar gidiyor transfer. Ligler Ağustos ayında, Şampiyonlar Ligi ilk maçı Eylül ortasında. Önümüzde zaman var. Podolski olayını da herkes gördü. İzliyorduk transferi için aceleci davranmadık, maddi olarak faydasına olacak süreç geçirdik. Mali açıdan, kabiliyetleri ve kişiliği açısından yakışan transfer yaptık. Ayrıca, Galatasaray yıldızlar topluluğu, dünya devi Almanya'nın ve Hollanda'nın iki 10 numarası Galatasaray'da. Geriye sadece Brezilya ve Arjantin kalıyor, Messi ile Neymar kalıyor, belki de ileride 3. ve 4. 10 numara olarak gelebilirler.

- Transfer hakkında neler söyleyeceksiniz?
Transfer önemli, 42 sporcumuz vardı geçmiş dönemde. Büyük ödemeler yapıldı bunlara da yapılmaya da devam ediyor bazılarına. Bu parametrelere bakarak ince eleyip sık dokuyoruz diyoruz ama bu da tenkit ediliyor. Transferde iki husus var, önümüzdeki dönemde şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi başarısını hedef aldık. Bunun için de 11'e girecek hazır sporculara yöneldik. Podolski biriydi, bunun arkası gelecek. Acele ederek bizim fazla para ödememizi önlesinler. Takımımız yaşlandı, yaşLı bir omurga var. Bu nedenle takımı gençleştirmek de istiyoruz. Kabiliyetli başarı odaklı transfer de yapacağız. İleriye dönük gelecek vaat eden transferler de yaparak geleceğe hazırlamak istiyoruz. Hazır futbolcular dışında, gençleri de katmak istiyoruz.

- Sneijder'in sözleşmesi uzatılacak mı?
Şampiyon takımın ve Hollanda'nın 10 numarası, Sneijder'i bırakma niyetimiz yok. Ama takıma daha çok katkı vereceği durumu araştırıyoruz. 1 yıl kontratı var, futbolu Galatasaray'da bırakmasını istiyoruz, gereği yapılacak. Sneijder de buradaki hayatından memnun. Bizim 10 numaramız ve 10 numara kalmaya devam edecek.

Altyapı hakkında proje var mı?
Sıkıntı altyapıya önem verilmemesi, bizim de çalışmalarımız var. Dünyada başarılı olan kulüplerin nasıl inşa ettiğini araştırdık. Altyapının formasyonu için çalışmalara başladık, sonuna geldik. altyapı bağımsız olmalı, sürekliliği olmalı. Bir fabrika gibi, yapısı idaresi bundan etkilenmemeli. Değişen bir yapısı olmamalı. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Çok güzel bir yapı çalışması içindeyiz, taraftarımız da görecek.

 

 


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42280
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER