"Futbolculara en çok para ödeyen ligiz"

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında kaybettikleri Fenerbahçe maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulundan (PFDK) aldığı 45 gün hak mahrumiyeti cez

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




29 Ocak 2016, Cuma 11:59
İLİŞKİLİ HABERLER
Semih Şentürk geri döndü!
Son dakikalarda attığı goller nedeniyle ’Nöbetçi Golcü’ olarak tanınan Semih Şentürk, şu sıralar ...
Tarık Çamdal Es-Es'te
Galatasaray, Eskişehirspor'dan 4 milyon 750 bin euroya transfer ettiği Tarık Çamdal'ı Eskişehirspor'a ki...
Trabzonspor Erkan Zengin'i KAP'a bildirdi
Trabzonspor, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) sol kanat oyuncusu Erkan Zengin'in Eskişehirspor'a transfe...
Ali Koç'tan Eskişehirspor'a destek Es Es 1.5 saat çalıştı Lawal Roma'ya mı gidiyor?
HABERİN ETİKETLERİ
mesut hoşcan, eskişehirspor,

Hoşcan yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'yle oynadıkları maçı herkesin izlediğini ve kendisine, yaptığı açıklamalardan dolayı hak verildiğini belirtti.

Takımının hakkını savunmak için hakemleri eleştirdiğini hatırlatan Hoşcan, "Çok anlamsız bir ceza. Fenerbahçe maçı sonrası camiasına sahip çıkmak isteyen bir başkan olarak böyle bir hak mahrumiyetini verilmesini, herkesin takdirine bırakıyorum. Evet, hakemlerle ilgili konuşmamak gerekir. Buna çok dikkat ederim ama böyle bir çıkışı ilk kez yaptım. Artık öyle bir noktaya geldik ki... İlk yarıda yaşanan hatalardan dolayı koca bir camia şu an büyük sıkıntı yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Hataların tekrarlanması durumunda yine aynı çıkışı yapacağını anlatan kırmızı-siyahlı kulübün başkanı, şöyle konuştu:
"Fenerbahçe maçıyla ilgili yorumu bugün olsa yine yaparım ve yine yapacağım. Gerekirse yine konuşurum, kulübümün hakkını da yine ararım. Hatalar mutlaka olacaktır ama bu kadar da olmaz. Ceza vermek kolay. Yapılacak başka şeyleri de araştırmak lazım. Yeterlilik araştırılsın. Biz kimsenin kasti hareket yaptığını söylemek istemiyoruz. Çok yorum yapmak istemiyorum. 45 gün hak mahrumiyeti aldık, arkası ne gelir bilemiyorum. Kulübüm için ne gerekirse hazır olduğumu herkes bilsin."

"Bulunduğumuz yeri hak etmiyoruz"
Spor Toto Süper Lig'de 13 puanla 17. sırada, küme düşme hattında bulunduklarını hatırlatan Mesut Hoşcan, camia olarak sıralamadaki yeri hak etmediklerini vurguladı.

Önlerinde 15 maç olduğunu ve kümede kalacaklarına inandığını belirten başkan Hoşcan, "Şu an bulunduğumuz yer sıkıntılı. Küme düşme hattındayız. Önümüzde 15 maç var. İyi transferler yaptık. En az 1-2 transfer daha olacak. Yolumuza devam edeceğiz. Hiçbir şekilde kötü düşünceler içinde değiliz. Ligde bulunduğumuz yeri hak etmiyoruz. Her şeye rağmen mücadelemiz, sonuna kadar dik duruşumuz onurumuzla devam edecektir" şeklinde konuştu.

"Futbolculara Avrupa'nın en çok para ödeyen ligiyiz"
Aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfının ikinci başkanlığı görevini yürüten Hoşcan, Avrupa'da futbolculara en fazla para ödeyen lig olduklarını dile getirdi.

Türkiye'nin futbolcular için önemli bir kazanç yeri olduğunu anlatan Hoşcan, şunları kaydetti:

"Şu an Avrupa'nın futbolculara en çok ücret ödeyen ligiyiz. Burası futbolcular için müthiş kazançların olduğu bir yer. Oyuncularla ilgili ücretlerin tekrar gözden geçirilmesi gerek. Bütçemize göre hareket edilmesi lazım. Haksız rekabet ekonomik olarak da var. Ne kadar kendimizi zorlasak da Türkiye'de böyle bir pazar var. Eskişehirspor camiası olarak bonservis bedellerini ve oyuncu ücretlerini aşağıya çekmeye çalıştığım zaman, aynı ligden başka bir takımın farklı fiyat vermesi dengeleri alt üst ediyor. Gelirlerimizi giderlerimize göre ayarlamazsak bu işin altında kalkamayız."

Türk futbolunu ekonomik olarak düzeltmek için spor kulüpleriyle ilgili yasanın çıkması gerektiğinin altını çizen Hoşcan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yasanın bir an evvel çıkması gerekir. Türk futbolunun çok ciddi bir ekonomik ve kaynak sorunu var. Yakında TBMM'de görüşülecek bir çalışma var. Kulüplerin, borçlarını ileri dönük yapılandırarak, düşük faizle döndürebilmesi için bir çalışma. Bu Türk futbolunda bence bir dönüm noktası olacaktır. Yeni yasayla sorumluklar yöneticilerde olacak. Bütün sorumluluklar yöneticilerden sorulacak. Amacımız Türk futbolunun gelişmesidir."

 


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8493
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41645
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17091
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER