"Beşiktaş ile ilk kez rakip oynamıyorum!"

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında yapacakları Beşiktaş maçını kazanarak, ligin ikinci yarısında kaybettikleri puanları telafi etmek istediklerini söyledi. Çalımbay, bir dönem kaptanlığını yaptığı Beşiktaş ile

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




01 Nisan 2016, Cuma 17:31
İLİŞKİLİ HABERLER
Rıza Çalımbay'dan Volkan Şen yorumu!
Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay, oynamayan futbolcuların takıma adapte olması için...
Babel'den galibiyet yorumu: "Çok büyük bir adım attık"
Beşiktaş'ın başarılı isimlerinden Babel, 2-1 kazandıkları Monaco maçının ardından TRT Spor'a konu...
Spor yazarları Monaco - Beşiktaş maçını değerlendirdi: "Real Madrid misin?"
Spor yazarları, Beşiktaş'ın Monaco deplasmanındaki zaferinden sonra maçı değerlendirdi. ...
Lucescu: Gurur duyuyorum... Beşiktaş hisseleri de coştu "Beşiktaş'a karşı galip gelmek ayrıca güzel"
HABERİN ETİKETLERİ
rıza çalımbay, beşiktaş,

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında yapacakları Beşiktaş maçını kazanarak, ligin ikinci yarısında kaybettikleri puanları telafi etmek istediklerini söyledi. Çalımbay, bir dönem kaptanlığını yaptığı Beşiktaş ile yapacakları maç öncesi, Beşiktaşlılığının gündemde tutulmasının yanlış olduğunu söyledi

Kasımpaşa Kulübü'nün Kemerburgaz Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Çalımbay, ligi ilk 10 içinde bitirmek istediklerini vurgulayarak, "Galibiyete bizim daha çok ihtiyacımız var. Kalan 8 maçta mutlaka bir seri yakalamamız gerekiyor. Yukarıyla puan farkı yok. Şanssız şekilde kaybettiğimiz puanları telafi etmek için Beşiktaş maçı çok önemli. Bu sene ligi ilk 10 içinde bitirmemiz gerekiyor. Onun için Beşiktaş maçını en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım." diye konuştu.

Rıza Çalımbay, Beşiktaş müsabakasını kazanıp, seri yakalamak istediklerini dile getirerek, "Beşiktaş maçı, bizim için bir şans. Buradan çıkaracağımız iyi bir sonuç, moral verecek. Milli takım arasını çok iyi şekilde değerlendirdik. Zor bir maç oynayacağız. Bunun farkındayız. Beşiktaş'ın güçlü bir takım olduğunu biliyoruz. Zaten öyle olmasa lider olmazlardı. Kendimize güveniyoruz. Üç ihtimalli bir maç oynayacağız. İnşallah kazanmak bize nasip olur." ifadelerini kullandı.

Ligin ikinci yarısında birçok şanssızlık yaşadıklarını belirten Çalımbay, şunları kaydetti:

"Ligin ikinci yarısı istediğimiz şekilde değil. Maalesef ikinci yarı takımımız açısından iyi olmadı. Onun için kendi sahamızda yapacağımız Beşiktaş maçından puan veya puanlarla ayrılmamız gerekiyor. Takımıma güveniyorum. Maç öncesinde sadece Pavelka'nın sakatlığı var. Bir de Veysel Sarı, kart cezalısı. Bunlar dışında tam kadro olarak sahada olacağız."

Deneyimli teknik adam, bu sezon taraftar desteğinden mahrum kaldıklarını aktararak, "Kendi sahamızda oynamamız bizim için büyük bir avantaj gibi gözüküyor ama bu seneki en büyük sıkıntılarımdan bir tanesi taraftarın istediğimiz şekilde olmaması. Onların desteklerinden maalesef istediğimiz gibi yararlanamıyoruz. Diğer takımlar, taraftarının desteğiyle daha iyi ve coşkulu oynuyor. Bizim öyle bir şansımız bu sene hiç olmadı." değerlendirmesinde bulundu.

"İNŞALLAH YİNE HAKEM HATALARINA MARUZ KALMAYIZ"
Rıza Çalımbay, sezon başından beri hakem hatalarından dolayı puanlar kaybettiklerini ileri sürdü. Hakem hatasının lehlerine veya aleyhlerine yapılmasını istemediklerini belirten lacivert-beyazlı takımın teknik direktörü, şöyle devam etti:

"Sezon başından beri çektiğimiz en büyük sıkıntılardan bir tanesi, hakem arkadaşlarımız. İnşallah yine hakem hatalarına maruz kalmayız. Bizim en büyük korkumuz bu. Kazansak da kaybetsek de hakem hatalarının olmasını istemiyoruz. Bu sene en çok mağdur olan takımız. En az 13-14 puanımız gitti. Bundan sonraki maçlarda hakem hatası olmayacağını düşünüyoruz."

Kasımpaşa Teknik Direktörü Çalımbay, bir dönem kaptanlığını yaptığı Beşiktaş ile yapacakları maç öncesi, Beşiktaşlılığının gündemde tutulmasının yanlış olduğunu söyledi.

Siyah-beyazlı takımla ilk kez karşılaşmadığını hatırlatan Çalımbay, şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş ile bundan önce de karşılaşıyorduk. Bu konuşanlar, neden Beşiktaş ile 3-3 berabere kaldığımız zaman, o maçta yaşananları konuşmadı. Beşiktaş maçı yaklaşınca herkes kendine göre bir şey çiziyor. Ben, Kasımpaşa'dayım ve çok büyük sorumluluğum var. Benim için Beşiktaş ile oynamak farklı ama bu hiçbir şey ifade etmez. Bizim maç kazanmamız gerekiyor. Onun için öyle şeyleri kimse aklının ucundan dahi geçirmesin. Çünkü ben futbola minnettarım. Futbola ters gelecek bir şeyi yapmam mümkün değil. Beşiktaşlı olmamızın, Beşiktaş'ta takım kaptanlığı yapmamızın bu maçla bir alakası yok. Bize Beşiktaş'ta böyle öğrettiler. Bizim bir sorumluluğumuz var. Bunu da en iyi şekilde yerine getireceğiz."

Büyük takımlarda forma giyen eski futbolcuların teknik direktörlük yaptığını kaydeden Rıza Çalımbay, "Beşiktaş'ın benimle maçı var. İki hafta sonra da Aykut hocanın Fenerbahçe ile maçı var. Bu kez aynı şeyleri Aykut hoca için söyleyecekler. (Orada oynadılar) diye yanlış bir şey düşünmek, en büyük yanlış. Teknik direktörlerin her şeyden önce bir sorumluluğu ve kulübüne saygısı vardır. Böyle bir şey kimsenin aklının ucundan dahi geçmesin. Bizim çizdiğimiz yol bellidir. Öyle şeylerle veya başka düşüncelerle bizim işimiz olmaz." diye konuştu.

"EREN İLE İLGİLİ BİR TRANSFER GÖRÜŞMESİ YOK"
Deneyimli teknik adam, gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Türk asıllı İsviçreli golcü Eren Derdiyok ile ilgili herhangi bir transfer görüşmesi olmadığını belirtti.

Eren'in hedefinin sezonu iyi şekilde bitirerek, İsviçre Milli Takımı'yla Avrupa Şampiyonası'na gitmek olduğunu vurgulayan Çalımbay, şunları söyledi:

"Eren ile ilgili bir transfer görüşmesi yok. Eren'in sözleşmesi burada devam ediyor. Sezonu en iyi şekilde bitirmesi gerekiyor çünkü Eren'in hedefi, İsviçre ile Avrupa Şampiyonası'na gitmek. Kalan 8 maçı en iyi şekilde geçirmesi lazım. Bundan önce çok şanssızlıklar yaşadı. Sezon bitince transfer isteyen varsa gelip yönetimimizle görüşür. Yönetim de uygun görürse, o zaman Eren ile ilgili bir şeyler ortaya çıkar."

Oyuncuların transfer söylentilerinden etkilenebileceğini kaydeden Çalımbay, "Bu tarz haberler, oyuncuyu etkiler. Devamlı onunla meşgul olurlar. Eren ile röportaj yapmayanlar, şimdi yapmak için uğraşıyor. O yönden rahatsız olur. Eren'in önünde bir hedefi var. İsviçre kadrosuna girmesi gerekiyor. Onun için de bu 8 maçı çok iyi değerlendirmeli. Transfer ondan sonra. Nasıl Donk bizden gittiyse Eren de aynı şekilde gider" diyerek sözlerini tamamladı.


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER