Levent Erdoğan: "Maratondan sonra olimpiyatların simgesi güreştir"

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Levent Erdoğan, güreşin olimpiyatlardan çıkarılmasına tepki gösterdi.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




15 Şubat 2013, Cuma 12:05
İLİŞKİLİ HABERLER
Babel'den galibiyet yorumu: "Çok büyük bir adım attık"
Beşiktaş'ın başarılı isimlerinden Babel, 2-1 kazandıkları Monaco maçının ardından TRT Spor'a konu...
Spor yazarları Monaco - Beşiktaş maçını değerlendirdi: "Real Madrid misin?"
Spor yazarları, Beşiktaş'ın Monaco deplasmanındaki zaferinden sonra maçı değerlendirdi. ...
Lucescu: Gurur duyuyorum...
Monaco'ya giderek maçı statta takip eden Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu alınan galibiyetten...
Beşiktaş hisseleri de coştu "Beşiktaş'a karşı galip gelmek ayrıca güzel" Beşiktaşlı futbolculara prim müjdesi!
HABERİN ETİKETLERİ
levent erdoğan, beşiktaş, güreş,
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) İcra Kurulu'nun, 2020 Olimpiyat Oyunları programında güreş branşını listeden çıkarmasına bir tepki de Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Levent Erdoğan'dan geldi.

Erdoğan, güreşin Olimpiyat Oyunları'nın önemli spor branşından biri olduğunu belirterek, "Güreş, maratondan sonra olimpiyatların simgesi olan bir spordur" dedi.

Güreş tarihinin, Olimpiyat Oyunları'ndan dahi eski olduğunu söyleyen Levent Erdoğan, "Eski Yunan'da bugünkü güreşi andıran spor mevcuttu. Eski Roma'da bile bu spor vardı. Grek ve Romen stilleri zaten Yunan ve Romen felsefesinden geliyor. Maratondan sonra oyunların simgesi bir spordan bahsediyoruz. Seyirci azlığını öne sürüyorlar. Bundan önceki oyuncularda izleyici yeteri kadar ilgi gösteriyordu. 1972 Münih Olimpiyat Oyunları'nı ben de izledim. O oyunlarda güreş müsabakalarına girmekte zorlanıyorduk. İlginin fazlalığından dolayı maçları izleyemiyorduk" diye konuştu.

Yapılan kural değişikliklerinin güreş sporuna olumsuz etkide bulunduğunu vurgulayan siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "Minder güreşindeki kural değişiklikleri ilgiyi azalttı. Süreleri azalttıkları gibi farklı kurallar getirdiler. Bunlar düzeltildiği takdirde yeniden Olimpiyat Oyunları'nda yer almaması için bir neden yok" görüşlerine yer verdi.

"UNESCO BİLE SAHİP ÇIKIYOR"

Levent Erdoğan, IOC'nin listeden çıkardığı güreşin, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) tarafından korunmaya alındığını dile getirdi.

UNESCO'nun bile güreşe ilgi gösterdiğini anlatan Erdoğan, "UNESCO, 2011 yılında Türk Yağlı Güreşleri'nin korunması gereken geleneksel sporlardan biri olduğunu açıkladı. UNESCO'nun bile koruma kararı aldığı bu spor dalının oyunlardan çıkarılması doğru verilmiş bir karar değildir. Değişiklikler sayesinde ilgi yeniden çekilebilir. Lüzumsuz kural değişiklikleri oldu. Bu da seyredilme zevkini azalttı. Bunlar düzeldiğinde ilgi yeniden artar. Dünyanın büyük bir nüfus kitlesi bu sporu yapıyor veya izliyor. 1970'li yılların başına kadar ABD'de bu spor yapılmazken, daha sonraki yıllarda ilgi ortaya çıktı. Bu ülkeden birçok şampiyon güreşçi yetişti" şeklinde konuştu.
Güreşin Olimpiyat Oyunları listesinden çıkarılmasının Türk güreşi adına da üzüntü verici olduğunu kaydeden Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi, "Gerek minder güreşi, gerek yağlı ve karakucak güreşleri Türk sporunun önde gelen dallarıdır. Bu nedenle el birliğiyle bu karara karşı direnmeli ve kararın haksızlığını gündeme getirmeliyiz" diye konuştu.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın da göreve gelir gelmez puana dayalı bir lig kurmayı amaçladığına dikkati çeken Erdoğan, "Başkan Yerlikaya, bu konuda çalışmalar yapıyordu. Güreş sporunun oyunlardan çıkarılması, Hamza Yerlikaya'nın iyi niyetli çalışmalarına da darbe vuracaktır. Güreş, Türk insanın Avrupa'da yayılmasına vesile olmuş bir spor dalıdır. Türklerin simgesidir. Savaş meydanlarında, düğünlerimizde ve çeşitli törenlerimizde yapılan bir spor dalıdır. Bu bakımdan olimpiyatlardan çıkarılmış olması Türk güreşine de balta vuracaktır" diyerek sözlerine son verdi.

KAYNAK : ntvspor.net
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Fenerbahçeli futbolculardan anlamlı ziyaret

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcuları Volkan Demirel ve Mathieu Val

UEFA iki maça soruşturma açtı!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan Celtic-Paris Saint-Germain (PS

Dünya şampiyonu gibi karşılandı!

Yunanistan'ın Atina Kentinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyon

Ahmet Cömert Boks Turnuvası başlıyor

31. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası yarın İstanbul'da ba
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8493
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41645
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17091
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER