Demirkol: "Adamın içinden Gerrard çıktı"

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Ntv Spor'da yayınlanan Spor Servisi programında gündemi değerlendirdi. Demirkol'un yaptığı açıklamalardan Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




19 Ekim 2017, Perşembe 16:17
İLİŞKİLİ HABERLER
HABERİN ETİKETLERİ
demirkol,

Derbiyi kim kazanır?

Galatasaray’ın çok iyi hücum hattı, iyi bir orta sahası var. Seyirci avantajı zaten var. O yüzden Fenerbahçe bu maçı kazanabilir. Derbi böyle bir şey. Defalarca tam tersi durumların olduğunu gördük. Derbiler için skor tahmini yapmak imk"nsız. Derbiler öyle maçlar. Fenerbahçe’nin evinde oynadığı maçlarda ciddi üstünlüğü var ama deplasmanda durum öyle olmayabiliyor. Topun oyunda kalma süresiyle maçın favorisinin kim olduğuyla bağlantısı olacaktır. 50 dakikayı bulursa Galatasaray favori olur. Diğer türlü Fenerbahçe ortak olacaktır. Gomis ile Fenerbahçe savunması arasında maç geçerse Galatasaray öne geçer. Fenerbahçe savunması açık veriyor. Fenerbahçe de oyunu oradan uzak tutmak isteyecektir.

Hakem tartışmaları üzerine...

Hakem konusunda da bir tartışma var. Fenerbahçe’nin Cüneyt Çakır’a karşı çıktığı konuşuluyor. Hakem üzerinde önden bir müzakere mi yapılıyor? İş bu noktaya mı geldi? Bir yalanlama yok. MHK olsanız ne kadar verirsiniz? Bir taraf karşı çıkıyor. Otomatik karar, karşı çıkmıyorsa o hakemi atamaktır. Yapılması gereken ne? Normalde MHK’nin tavrı öyle olur. Bunu bilerek karşı çıkıyorlarsa ne olacak? Akıl oyunları var. TFF ve ona bağlı olan kurulların tamamında ne yaptığını bilmemek gibi temel bir problem olduğunu düşünüyorum. Anı idare etmek üzere bütün konu dönüyor. Maç başlamadan 4 gün önce yine hakem konuşuyor durumuna düşüyoruz.

"Giuliano çizgiye gelince sıradanlaşıyor"

Giuliano’nun Aykut Kocaman’ın iletişime açık olduğunu söylemesi çok hoş. Bu konuda Alex’in iddiaları var. Giuliano’nun bunun tam tersini söylemesi güzel. Giuliano’nun sürekli çerçevenin karşısında oynaması lazım. Maçların içinde de çizgiye yakın olduğunda yok oldu. Çerçevenin karşısına geçtiğinde nasıl olduğunu gördük. Giuliano ve Valbuena, üzerine oyun kurabileceğin oyuncular. Önce onları yerleştirip daha sonra görevlendirmelerin olması gerekir. Fiziksel özellikleri de çizgi oyununa çok yatkın değil. Giuliano çizgiye geldiğinde sıradanlaşıyor ve vasatlaşıyor.

"Tolga oynarsa Fenerbahçe için zor olur"

Galatasaray’ı zorlayan ekipler savunma beklerini çıkartmayan takımlar. En azından maçın belirli bölümlerinde öyle. Kanat bekleri, hücumun birer parçası olduğunda iş zorlaşıyor. Geçen sene bu zamanlarda bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim. Bunun sebebi de Tolga. Ndiaye’nin yaptığı baskının anlamlı olmasına yardımcı oluyor. Her bölgeye katkı sağlamış oluyor. Fenerbahçe, bu oyuncuları çıkartmamak üzerine bir oyun planlayacak mı? Bu önemli. Aykut Kocaman, göbeğe, savunmanın arkasına kaçacak bir plan üzerinde duruyor olabilir. Galatasaray, Tolga ile oynarsa Fenerbahçe için zor olur. O presi nasıl aşacaklarını bilmiyorum.

Soldado mu, Janssen mi oynayacak?

Bence Soldado ile oynayacak. Soldado’nun oyun tarzı Galatasaray defansına daha ters geleceği düşüncesindeyim. Janssen fizik olarak iyi. Ama Fenerbahçe akışkan bir oyun arıyor. Bu oyunda Soldado daha değerli olacaktır. Aslında Aykut Kocaman her ikisini birlikte oynatmak istediğini söyledi. Ama o zaman Valbuena’ya yer bulunamıyor. Valbuena’nın kulübede oturması zor. Ondan performans beklentisi çok yüksek. İşin psikolojisi de önemli. Orta sahada başka görevlendirme yaptığında top kayıpları çok fazla oluyor. Galatasaray da bunun sorunlarını yaşayacak. Önde çok iyi oyuncular var ama orta alanda pres yapacak tek bir tane adam var. Buna Aurelio sendromu diyoruz.

"Adamın içinden Gerrard çıktı"

Galatasaray’da 1 oyuncu tercihiyle bütün oyunu değiştirebiliyorsun. Tolga’nın öndeki pres gücünü beğendik. Sol önde oynadığı zaman öyle. Selçuk’u onun yerine koyduğunda farklı, Rodrigues’i koyduğunda bambaşka bir oyun ortaya koyuyorlar. Tolga yoksa pres yapmak zorlaşıyor. Gomis’in ön alanda yaptığı baskıya destek vermek ve gol atmak önemli. Tolga’nın Tolga olduğunu unutalım. Diyelim ki Müller… Attı zaten golleri. Müller de atıyor. Acayip bir pres yapıyor. Tolginho olsaydı? O zaman dersin ki bu adam nedir? İşin psikolojik ve algı olayı bu. Tolga’dan başka bir seçenek yok. Adamın içinden Gerrard çıktı.

"Burak tam anlamıyla hazır olsaydı kaderimiz başka olurdu"

Burak Yılmaz sakat sakat oynuyor. Çok iyi profesyonel… Hayır. Bunu öven teknik direktör de çok kötü bir profesyonel. Yüzde yüz hazır olsaydı bizim Dünya Kupası’ndaki kaderimiz farklı olurdu. Trabzonspor’un bugünkü kaderi de farklı olurdu. Bu işleri bilen yöneticiler lazım. Sportif Direktörlük bunun için gerekli. Bu adamı böyle kullanamazsın diyecek birileri lazım diye düşünüyorum. Ayrıca özel bir prim konusu da yok. Böyle şeylerin baştan bilinmesi gerek. Başımızdaki en büyük belalardan biri de odur. En başından kabul edilebilir, makul bir prim konulabilir. Milli Takım’da olduğu gibi içinden çıkılamaz duruma gelir. Oynamadan yıllık maaşından fazla para kazanan isimler vardı Milli Takım’da. Oradan ne çıkar? Tabii ki kavga ve olay…

"Cenk için niye fiyat koyuyorsun?"

Grupta 3 maç daha var. Daha sonra işler daha da zorlaşacak. Şampiyonlar Ligi’nde yöntem bu. İşler, turlar ilerledikçe daha da zorlaşacak. Cenk Tosun’un performansına yapılabilecek en büyük kötülük fiyat biçmektir. Niye bir tavan koyuyorsun? Neye göre belirliyorsun? Şampiyonlar Ligi’nde goller atıyorsun, ligde de atıyorsun. Dünya Kupası’nda olsaydı farklı olurdu. Umarım bu performansına devam eder. Bırak, fiyatı almak isteyen koysun. Bazı dükkanlarda hizmetin etiketi olmaz. Santrafor zaten az bulunan bir şey. Alıcı kimse o karar verecek. Sevilla mı gelecek, Chelsea mi oturacak karşına? Oynadığın takımın savunma beki 60 milyon Euro’ya satılmış. Performansı gittikçe artıyor. Bu rastgele bir performans değil. Ayrıca Beşiktaş’ı durdurmak için top oynamaya yönlendirmek lazım. İnsanlar Barcelona’yı dövmeyi bilmiyor mu? Bu ayıplanan bir şey olursa sorun kalmaz.

"Rıza Çalımbay için ciddi bir sınav"

Rıza Çalımbay bu takımı idare edebilir mi sorusunu soruyorlar. Cenk ve Selçuk için olaylar nasıl gelişiyorsa Çalımbay için de öyle gelişiyor. Çalımbay için bir sınav olacak. Ben bu ülkenin en iyi teknik direktörlerinden biriyim diyebilmek için bir fırsat. Trabzonspor’da yapacağı işlerle bunu gösterecek. Tamamen uyduruyorum. Ama akla yakın bir uydurma. Trabzonspor yönetimi Fatih Hoca ile görüştü olmadı. Sonra da Rıza Çalımbay’a gidip teklif yaptılar. Fatih Terim ile bir daha mı görüşecekler? Akıllara bu soru işareti geliyor. Uyduruyorum ama çok akla yakın. Rıza Çalımbay, en iyi teknik direktör sınıfına yükseldim mesajını vermek zorunda. Rıza Çalımbay’ın da önünde böyle bir sınav var.

"Çalımbay şanslı"

Rıza Çalımbay’ın, ”50.yılda şampiyonluk hedefiniz vardı. Beni sezon başında göreve getirseydiniz ben bu işi yapardım” mesajını vermeli. Bunu dedirtmesi lazım. Yanal dahil olmak üzere birçok umut vaat eden teknik adamlar oldu. Fakat; ülke içinde turlayan adamlara dönüştüler. Yılmaz Vural, Hikmet Karaman… Böyle iş mi yapılır? Varlığını hissettirecek işler lazım. Burada kulüp yönetimlerinin de buna katkı veriyor olmaları, futboldan anlıyor olmaları lazım. Ersun Yanal’ın arkasında durabilecek tarzda bir yönetim başka kimde var? O açıdan Rıza Çalımbay bence şanslı.

Avrupa Ligi maçları yorumu

Medipol Başakşehir, Hoffenheim maçı için bayağı oyuncu götürmedi. Ben Konyaspor’un kazanacağını, Başakşehir’in de kazanamayacağını düşünüyorum. Umuyorum Başakşehir konusunda yanılırım. Ryan Babel’in sayılmayan golü, video hakemin çok gerekli olduğunu gösteriyor. Sadece o pozisyon bile yeterli.


KAYNAK : Ajansspor
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Muslera'nın hayatı seyahatle geçiyor!

Galatasaray'ın başarılı kalecisi Fernando Muslera, milli takım ar

5 milyona veto!

Beşiktaş maçında Castillo'yu izleten Fransız ekibi Lyon, 5 milyon

Flaş! Talisca'dan Caner Erkin açıklaması!

Kartal’ın top cambazı, hedeflerini ve özel hayatını Fotomaç’

Yanal: Burak Yılmaz'ın fedakarlığı...

Burak Yılmaz'ın Ay-Yıldızlı forma için fedakarlıkta bulunduğun
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8458
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8297
Sporda ilginç görüntüler!
42252
Federer'in çocukla maçı
41630
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17070
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER